top of page

BANDLEDEN

Naast Casual Silence hebben verschillende bandleden ook nog muzikale nevenprojecten.

Lead zanger

Casual Silence individual_13.JPG

Al sinds de oprichting van Casual Silence is Rob als leadzanger het boegbeeld van de band.

Naast Casual Silence is hij ook actief geweest bij de progressieve metal band Darwin's Pride en na het uit elkaar vallen van Casual Silence in 2011 startte hij samen met Henry Eleven's Eve. Ook was hij regelmatig te horen op Henry's soloproject Medea. Momenteel richt hij zich volledig op Casual Silence.

Rob Laarhoven

Gitarist / zanger

Casual Silence individual_08.JPG

Als gitarist en zanger van de band heeft Ernst zich al in vele opzichten meer dan bewezen. Maar daarnaast is hij ook actief in andere bands, zoals de Bad Back Bones, een rockabilly band; Flat Foot Four,  een mix van rock 'n roll, country, swing, rockabilly, blues en jazz in een eigen interpretatie; en bij Ernix & Zo, een Nederlandstalige mix van rockabilly. Ook is Ernst een trouwe vaste zanger bij de rock opera's van Medea, het soloproject van Henry.

Ernst Le Cocq d'Armandville

Bassist / zanger

Casual Silence individual_02.JPG

Als bassist is Eric niet alleen de stabiele basis van de band, maar is hij ook mede verantwoordelijk voor het aanleveren van de teksten en de soms haakse, maar geniale lijnen van de meerstemmige zang.

Daarnaast is hij als bassist / zanger, ook nog actief in de Nederlandse prog-metal band Day Six  en heeft ook hij zijn vocale bijdrages geleverd aan sommige Medea albums van Henry.

Eric Smits

toetsenist / gitarist

Casual Silence individual_05.JPG

Als toetsenist en gitarist heeft Henry, sinds hij deel uitmaakt van de band, een groot aandeel in het componeren van de nummers. 

Daarnaast heeft hij zijn muzikale geesteskindje en soloproject Medea. Inmiddels heeft hij hiermee al vier rockopera's uitgebracht.

Ook vormt hij samen met zangeres Josien Obers het muzikale duo October Moon, waarin classic rocksongs in een akoestisch jasje gestoken worden. 

Henry Meeuws

Gitarist

Casual Silence individual_04.JPG

Mark is dé slaggitarist van de band en zorgt vooral voor de heavy invalshoek van de melodieuze muziek van Casual Silence.

Naast Casual Silence is Mark als gitarist, samen met zijn broer Rob van Dijk, actief in de progressieve metalband Virtual Mission, waarin hij zelfs ook de achtergrondzang voor zijn rekening neemt.

Mark van Dijk

Drummer

Casual Silence individual_11.JPG

Met zijn energieke drumwerk levert Igor, samen met Eric en Mark een stabiele basis voor de muziek van Casual Silence.  Momenteel richt hij zich vooral weer op de live optredens van de band. Maar voorheen was Igor ook te horen op de laatste twee albums van Medea. 

Igor Koopmans

bottom of page